Categorieën
vorige voorstellingen

Schrijf me in het zand

In 2020 werd de 3e productie uitgevoerd.

“ Schrijf me in het zand”, een familiedrama van de schrijfster Inez van Dullemen. Het thema handelt over incest. Dit stuk werd gekozen om duidelijk te maken wat het betekent voor zowel ’t slachtoffer, de moeder en ook voor zus(sen) /broer(s).

Het streven is om het onderwerp uit ’t verdomhoekje te halen. Zie ook het interview van Karin Bloemen bij het uitkomen van haar boek “Mijn ware verhaal”. In een mailcontact wenst zij ons veel succes. Ook met Griet op de Beeck is een mailcontact geweest en zij wenste ons ook veel succes. Een eerbetoon voor de slachtoffers is zeker op haar plaats. Het thema komt voor in alle lagen van de bevolking. Bij de voorbereiding is zeer zorgvuldig gewerkt met de teksten. Hierbij is ook een gesprek gevoerd met een slachtoffer. De Hogeschool Zuyd heeft medewerking verleend om via de face-book-pagina voor studenten van aan het thema gerelateerde opleidingen aandacht te geven aan de voorstelling.

De voorstelling is uitgevoerd in Geleen, Venlo, Maastricht, Landgraaf, Heerlen en Sittard. Helaas werd de laatste geplande voorstelling in Maastricht vanwege Covid-19 afgelast. De voorstelling werd door onze bezoekers hoog gewaardeerd en de reacties waren dan ook hartverwarmend ondanks het moeilijke thema.

SPELERSGROEP : INGER VAN ELDIK, SHARON HEGT, ARMAND HARINGS, TIRZA DEBETZ, MARIJ PERRY EN DEAN CÖRVERS. REGIE : MARLIES HARINGS-DAMOISEAUX REGIE-ASSISTENTE : MARIJ PERRY AUTEUR : INEZ VAN DULLEMEN

                        

F

Deze voorstelling werd ook mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg.